Vochtige behandeling

Wat u moet weten over de behandeling van stijgend vocht

Het is algemeen aanvaard dat vocht uit de grond ongeveer een meter langs de muren van uw huis kan stijgen als er een probleem is met de vochtwerende laag. Vochtbestendige lagen waren voor het eerst vereist op huizen gebouwd na 1875, en zijn meestal zichtbaar als een brede mortelvoeg nabij de basis van de hoofdmuren, meestal bestaande uit een paar lagen leisteen of een soortgelijk waterbestendig materiaal.
De gebruikelijke reactie op elke vorm van vocht is om de muren onder druk te laten injecteren met een vloeibare siliconen dampdichte laag, via veel kleine gaatjes die net onder het vloerniveau in de mortel worden geboord.
Dit zou echter een laatste redmiddel moeten zijn, aangezien het zelden effectief is; het werk wordt vaak slecht uitgevoerd, met vochtwerende lagen op de verkeerde plaats geïnjecteerd, en het werkt helemaal niet in dikke stenen muren. Desondanks staan hypotheekverstrekkers er doorgaans op dat dergelijke werken worden uitgevoerd, hoewel de 20-jarige garanties vaak waardeloos blijken te zijn.

DE WARE OORZAKEN VAN VOCHTIG

Zoals we al zeiden, wordt alle vocht veroorzaakt door overtollig vocht. Dit kan komen door lekkende leidingen, condensatie of andere talloze oorzaken. Het identificeren van de oorzaak van uw vochtprobleem is de sleutel tot het kiezen van de juiste remedie.

VAN VOCHTIG

Doordringend vocht

Vocht kan soms door oude stevige muren trekken, vooral als de voeg onvoldoende is, waardoor bruine vlekkerige vlekken op het pleisterwerk of het behang achterblijven. Om deze reden zouden huizen die op blootgestelde locaties zijn gebouwd, zoals kustplaatsen, vaak extra worden beschermd met de muren die zijn gemaakt of bekleed met tegels.

Veel voorkomende zwakke punten zijn onder meer

• Vensterbanken: controleer op scheuren waar regen in de onderliggende muur kan sijpelen, waardoor vochtige plekken, los pleisterwerk of rot in de plinten ontstaan. Dorpels moeten voldoende van de muur afsteken en aan de onderkant een kleine groef hebben; anders zal de regen teruglopen en in de muur trekken.
• Deuren en ramen: regen loopt naar beneden en zoekt de voegen tussen de kozijnen en de wanden.
• Regenwatergoederen: verstopte, overlopende goten, gebarsten regenpijpen en lekkende overlooppijpen zorgen ervoor dat water op harde grondoppervlakken naast het huis spat.
• Decoratief metselwerk of steen: uitstekende richels op muren (bekend als ‘snoerbanen’) moeten naar buiten hellen om te voorkomen dat plassen worden gevormd en water binnendringt.
• Defecte gootstukken: voegen aan daken en schoorstenen moeten waterdichte gootstukken hebben.
• Schoorstenen: regen kan onbeschermde rookkanalen naar beneden laten stromen en in oud roet achter open haarden doordringen.

Doordringend vocht

Sanitair lekt

Een van de meest voorkomende bronnen van vocht zijn defecte leidingen en afvoer. Kleine lekjes kunnen ontstaan ​​rond oude leidingen en douchebakken, of aan de achterkant van toiletten, die jarenlang onopgemerkt blijven totdat de vloerplanken gaan rotten. Zelfs kleine haarscheurtjes in de voegen van wandtegels in de badkamer kunnen, in combinatie met ‘krachtige douches’, problemen veroorzaken. Lekken van verborgen leidingen achter keukenkasten worden vaak pas ontdekt wanneer de kasten worden vervangen, waardoor de houten vloeren behoorlijk ernstig kunnen vervallen.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *